Byl výbornej!
Upéct řepu - oloupat, opatlat olejem, osolit, zabalit do alobalu, do trouby upéct (pozn. - viděla jsem teď pana Pohlreicha takto péct neloupanou řepu, normálně jen čistou ve slupce ji popatlal olejem a okořenil, zaalobaloval a dal do trouby). V naší troubě se muselo na hodně - 250 °cca 30 minut, protože ale Jardíček spěchal. Jinak by to prý mohlo být i dýl a na míň stupňů (v receptech se píše hoďka při 160°), ale my zrovna měli řepinky malé, takže se dostatečně propekly.
Zálivka - med, balzamiko, olivový olej, v naprosto libovolném poměru a množství podle chuti. Promíchat a nechat v lednici uležet.
Navrch nějaký třeba smetanový sýr, s cibulkou, bylinkami, to je už jedno, dle libosti. A opražené oříšky :). Nebo i semínka :).
Žádné komentáře:
Okomentovat