pátek 16. prosince 2016

Pečená červená řepa s bramborami a teplou omáčkou

Vynikající!!!


Na pekáč cibuli (zrovna byla doma červená) a česnek, na oleji v troubě pomalu předdělávat... na 200 st. do změknutí...


Mezitím 10 minut povařit brambory ve slané vodě, přidat, promíchat...


Mezitím červená řepa podušená, posolená, pokapaná citronem, dušená v rendlíku ve vlastní šťávě 10 minutek - přidat ji poté k bramborám, promíchat, zapéct s 1 - 2 promícháními.


Teplá omáčka:
Cibuli na drobno na lžíci másla zpěnit, zaprášit lžící hl. mouky, chvíli pěnit, na to 2 - 3 deci smetany nebo případně aspoň mléka, je-lli nejhůř, lžíci hrubozrnné hořčice, osolit, 10 minut povařit. Vynikající!!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...