Dvě cibule na drobno na dvou lžících oleje smažit do měkka, hlívu na proužky min. 5 minut dál smažit, aby to chytlo barvu, zalít vývarem, nechat pomalu vařit.
Mezitím na 2 lžících oleje ze 2 lžic hladké mouky světle hnědou jíšku, do ní lžíci sladké papriky, nechat chvililinku zasmahnout, pak zalít částí vývaru a nechat chvíli provařit, pak to celé nalít k houbám. Přidat 2 - 3 stroužky podrceného česneku, lžičku majoránky, sůl (patřil by tam pepř nebo něco pikantního), nechat 10 minut pomalinku provařit. Přidat něco zeleného.
Kdo má rád dršťkovku, je to poměrně i nerozeznatelné... ;-)
Proč jíst hlívu, jaké má blahodárné účinky, o tom TADY.
Související články
.
Také jsme ji vařili. Je to bašta.
OdpovědětVymazat