neděle 9. října 2016

Dýňové rizoto (HOKAIDO)

Naprosto delikatesní záležitost :).

Cibule nadrobno na olivovém oleji, na to dýňové kostičky, chvilku opékat, aby to chytlo barvu, zasype se rýží, přidat kmín - a jako klasické rizoto - podlévat slaným vývarem nebo vodou a pak dosolovat, pomalu 20 minut provářet, na konci lžíci másla, hrstku sýra, promíchat a chvíli nechat pod pokličkou :). Krásně zežloutne díky opékání dýně a delšímu dušení...


K tomu okurkový salátek v klasickém sladkokyselém nálevu :).


A že protože podzim a ledasco ještě kvete, tak jsem si to stejně jako hlavní jídlo a polévku zhezkla :))). Vše jedlé :).


A... na chaloupce vždycky nechávám i skřítkům...


Žádné komentáře:

Okomentovat

Tak opět vykvetl rýmovník

Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...