neděle 17. července 2016

Kefírová buchta s polevou se zakysankou

Narazila jsem na recept na netu... a okouzlil mne svou vizáží. Jen jsem ho Jardíčkovi přeposlala kvůli nákupu ingrediencí a těšila jsem se na to, jak buchetku udělám... No, nějak Jardíček se surovinami dorazil pozdě večer, já jsem nějak odpadla - a po probuzení v lednici čekala buchetka :))).


Jardíček to udělal podle toho origoš receptu, ale vypadá to ve výsledku úplně jinak a myslí si, že paní neřekla tak úplně realitu... No a protože mi to moc chutná, tak prý ji příště kapku vytuní :).

250 ml kefíru, 250 g cukr moučka, 250 g hl. mouka, 1 PL kakaa, 9 PL oleje, 1 vejce, 1 PL sody, poleva: 100 g čokolády na vaření a 400 ml zakysané smetany.
Smíchat na hladké těsto, na menší plech, cca 160 st.. poleva - rozpustit čokoládu a vychladlou (vlažnou) zamíchat do zakysanky.

5 komentářů:

  1. kefírová tak na to sem zajímavý

    OdpovědětVymazat
  2. Nakoupím suroviny a zkusím.
    Honí mě totiž mlsná.

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: Jarmilko, přidej tam radši polohrubou nebo hrobou... a do těsta víc kakaa... a určitě prý při vyšší teplotě... vzkazuje Jardíček... oproti tomu originálnímu receptu, nevyšlo to, jak paní píše... ale ty jsi kuchařinka, ty budeš vědět.

    OdpovědětVymazat
  4. A poleva je sice chuťově výborná, ale extrémně háklivá na teplo. Takže dát až na úplně vystydlou buchtu + poté skladovat v lednici.

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ