Narazila jsem na recept na netu... a okouzlil mne svou vizáží. Jen jsem ho Jardíčkovi přeposlala kvůli nákupu ingrediencí a těšila jsem se na to, jak buchetku udělám... No, nějak Jardíček se surovinami dorazil pozdě večer, já jsem nějak odpadla - a po probuzení v lednici čekala buchetka :))).
Jardíček to udělal podle toho origoš receptu, ale vypadá to ve výsledku úplně jinak a myslí si, že paní neřekla tak úplně realitu... No a protože mi to moc chutná, tak prý ji příště kapku vytuní :).
250 ml kefíru, 250 g cukr moučka, 250 g hl. mouka, 1 PL kakaa, 9 PL oleje, 1 vejce, 1 PL sody, poleva: 100 g čokolády na vaření a 400 ml zakysané smetany.
Smíchat na hladké těsto, na menší plech, cca 160 st.. poleva - rozpustit čokoládu a vychladlou (vlažnou) zamíchat do zakysanky.
zvědavý
OdpovědětVymazatkefírová tak na to sem zajímavý
OdpovědětVymazatNakoupím suroviny a zkusím.
OdpovědětVymazatHoní mě totiž mlsná.
[3]: Jarmilko, přidej tam radši polohrubou nebo hrobou... a do těsta víc kakaa... a určitě prý při vyšší teplotě... vzkazuje Jardíček... oproti tomu originálnímu receptu, nevyšlo to, jak paní píše... ale ty jsi kuchařinka, ty budeš vědět.
OdpovědětVymazatA poleva je sice chuťově výborná, ale extrémně háklivá na teplo. Takže dát až na úplně vystydlou buchtu + poté skladovat v lednici.
OdpovědětVymazat