V sezóně medvědího česneku je ideální čas na probuzení vlastních sil, může nám s tím pomoci, to se ale podaří jen díky jeho syrové - živé podobě. Proto po celou dobu, co roste (což už nebude dlouho trvat, na Moravě už kvete, v Polabí už kvést začíná, takže odkvete a zatáhne se do země), je dobré se na něm pást :). Dá se používat samozřejmě jako jiné divoké zeleniny - byliny - do jídel jako špenát, do závinů, do těst, vynikající je v podobě pesta, dá se i zamražovat, dá se i sušit (odpůrci jeho sušení tvrdí, že pak nevoní, ale asi záleží na způsobu sušení :) ), dá se uchovat nadrobno pokrájený a nahňácaný do sklenice s maximálním vytlačením vzduchu, to už jsme zde také psala... ale úplně nejprospěšnější nám je za Á už jen ta procházka, kterou musíme podstoupit, abychom se k němu dostali :))) a za Bé jeho živá síla s živými enzymy. Takže zobat už venku v lese nebo na zahrádce - a pak v syrovém stavu do všeho, do čeho to jde. Do talíře s polévkou, na brambory, rýži, těstoviny, do salátů... a úplně nej na chleba s máslem :). Tak tedy dobrou chuť a díky, Matko Přírodo, za všechny tvé dary :).
neděle 17. dubna 2016
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
12. 5. 2025 Úplněk ve Štíru 18:55
Orgány související se znamením Luny: Štír - Pohlavní orgány, konečník, anus, močová trubice, pohlavní žlázy, vaječníky, prostata, stydká ko...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
-
O darované pýchavce obrovské (vatovci obrovském) od Bedýnkové Péti už tady řeč byla - kus byl v polévce a byla suprová. Řízky nám byly u t...
Žádné komentáře:
Okomentovat