pondělí 4. dubna 2016

Bramborové ragú s medvědím česnekem VEGAN

Tohle bych mohla pořád... kdykoliv... Jde to i během roku samosébně bez medvídka :). A ve vegetariánské verzi s máslem a smetanou nebo šlehačkou taky...

Cibuli na kousky pomalu na oleji, přidat 3-4 brambory na kostičky na pár minutek do zhnědnutí, přidat 2 stroužky česneku na malé kousky, zalít zeleninovým vývarem cca 2-3 deci, přidat kmín, medvídka, osolit, lze přidat libovolné koření nebo bylinky dle chuti, zprudka pod poklicí dusit za občasného promíchnutí 10-15 minut. (Pozor! Voní to úžasně po celém baráku! Pohov!)
Když jsou brambory měkké, tak přidat deci dvě rostlinné smetany, zprudka zavařit, zredukovat na hustou omáčku. A přidat cokoliv živého čerstvého zeleného. Je sezóna medvědího česneku, takže volba jasná.


Je to přesně ten typ jídla, které chuťově plně uspokojí zbytek těch chuťových pohárků, které si ještě stýskají po chuti pečeného nebo vařeného masa... hodně jangové jídlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční celozrnná nádivka

Jediný pečivo, který doma po svátcích zbylo, byl celozrnnej semínkovej tousťák. Jal se tedy Jardíček nádivku z něho vytvořit. A dobře udělal...