úterý 19. ledna 2016

Polévka dýňová - Hokaidó - zase trochu jinak - se zeleninou

Vynikající :). Vegetariánská nebo případně veganská verze s rotlinnou smetanou.
V jednom hrnci 2 l vody, sůl, do toho menší hokaidinka na kousky, 1-2 brambory na kousky, půlka cibule, půl hodinky vařit.
Mezitím na másle postupně 2 cibule na kousky, za pár minutek 1-2 mrkve na kousky, pak pórek na kolečka (ty rozestupy jsou nutné, aby se vše pěkně rozvonělo a propojilo), 2 brambory na kostičky, 2-3 stroužky česneku na plátky. Osmahnout, až to chytne barvu.
Pak lžička kmínu, půl lžičky kari, nechat rozvonět, zalít půl litrem vody a pomalu nechat probublávat, než se dovaří dýně a spol. Pak dýni a spol. dohladka rozmixovat, nalít dušenou zeleninu, nechat jen provařit spojit, dosolit, 2-3 lžíce smetany na zjemnění.





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...