Brambory na plátky prokapané olejem a osolené do předehřáté trouby na 160-170 st. zhruba 30 minut.
Mezitím si připravit libovolný dipík - náš byl ze zakysanky, dvou jarních cibulek nadrobno, osolit, do ledničky.
Špízky CODŮMDAL:
stroužky česneku na polovic, klínky cibule dle chuti, kolečka pórku, kousky dýně (měli jsme tu jednu zapomenutou Hokaidinku).
Promíchat s trochou oleje, prosolené, napíchané, do pekáčku lžička másla, deci teplé vody, pokmínovat a do trouby pomalu péct, každých 10 minut polévat vypečenou tekutinkou (voda se postupně vypeče, zbyde šťáva se zeleninky s máslem). V troubě současně s bramborami půl hodinu při těch 160-170 st. Po půlhodině se vyndají brambory, trouba se zvedne na 200 st a pokračuje se v pečení špízků s poléváním - celkem tak 40-50 minut. Pět minut asi tak před koncem vrátit zpátky do trouby brambory, aby se při té vyšší teplotě dodělaly. Zcela geniální :).
Žádné komentáře:
Okomentovat