pátek 1. ledna 2016
Novoroční čočková - naše už rodinná klasika VEGAN
Poprvé ji Jardíček uvařil myslím v roce 2009. Od té doby si jinou neumím představit :). Novoroční čočková polévka s rajčaty. Již tenkrát veganská verze :). A tenkrát recept psala naše Nemalá, bylo to na chalupě, žádný počítač, prostě hand made recept :): Potřebuješ: hrnec, půl kila čočky, 2-4 cibule dle chuti, plechovku loupaných krájených rajčat (kdyby nechutnala rajčata, tak plechovka perotlaku), deci až dvě olivového oleje. Olej se v hrnci rozehřeje, cibule se oloupe a nakrájí na čtvrtinky (měsíčky), na oleji se ta cibule opracuje, až trochu povolí. Plus mínus tři litry vody do toho hrnce. Do toho rajčata, čočku, lžičku kmínu, lžíci bazalky, pomalu se vaří, než čočka změkne (hodinu, hodinu a půl). Osolit podle chuti a sníst (slovy kuchaře Jr. J. sežrat). A protože doma průběžně klíčíme, obohaceno naklíčenou čočkou :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat