pátek 1. ledna 2016

Novoroční čočková - naše už rodinná klasika VEGAN

Poprvé ji Jardíček uvařil myslím v roce 2009. Od té doby si jinou neumím představit :). Novoroční čočková polévka s rajčaty. Již tenkrát veganská verze :). A tenkrát recept psala naše Nemalá, bylo to na chalupě, žádný počítač, prostě hand made recept :): Potřebuješ: hrnec,
půl kila čočky, 2-4 cibule dle chuti, plechovku loupaných krájených rajčat (kdyby nechutnala rajčata, tak plechovka perotlaku), deci až dvě olivového oleje. Olej se v hrnci rozehřeje, cibule se oloupe a nakrájí na čtvrtinky (měsíčky), na oleji se ta cibule opracuje, až trochu povolí. Plus mínus tři litry vody do toho hrnce. Do toho rajčata, čočku, lžičku kmínu, lžíci bazalky, pomalu se vaří, než čočka změkne (hodinu, hodinu a půl). Osolit podle chuti a sníst (slovy kuchaře Jr. J. sežrat).
A protože doma průběžně klíčíme, obohaceno naklíčenou čočkou :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ