úterý 29. prosince 2015
Smetanová česnečka s mrkví
Šest stroužků česneku na másle zpěnit do rozvonění, do toho 1 mrkev na kousky, pomalinku pokračovat, pak hladká mouka - stejné množství jako másla jako na jíšku světlounkou, asi 2 l zeleninového vývaru, nechat provařit. Zelené chrastí na kousky na pár minutek. Ke konci trochu smetany (asi 2 deci), dosolit. Hrst nastrouhaného tučného sýra, jen rozpustit - už nevařit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat