sobota 5. prosince 2015

Polévka Minestrone

Nejznámější italská polévka v Jardíčkově provedení - super :).
Dvě cibule na kousky a dvě mrkve na kousky na pár lžičkách oleje do změknutí, půl kila pokrájených rajčátek, pod pokličkou dusit do zredukování na hustou hmotu. Přidat tak asi dva litry vývaru, půl lžičky kmínu, půl lžičky sušené bazalky (neboť živou už nemám), pár minutek provařit. Asi dvě naběračky rozmixovat, aby to bylo hustší a výraznější.
Mezitím vedle uvařit těstovinky dle libosti, přidat do polévky, dosolit.
Až sem veganská verze, pokud byly těstoviny nevaječné.
A dále nevegansky: na talíři posypat hodně dobrým tvrdým sýrem, chuťově výrazným. V žádném případě ne eidam :).





**********

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...