sobota 19. prosince 2015

Crepes Suzette - palačinky s pomerančovým karamelem

Udělat si palačinky - na másle - nebo radši francouzské crepes, které jsou tenčí.
Karamel - hrudka másla + cukr po dnu pánvičky a pomalinku do hnědého karamelu. Pak do toho pomerančovou šťávu. Na můj dotaz Jardíčkova odpověď: poměry se blbě odhadujou, šťávy tak 2-4x víc než karamelu - já dal 2 cm :))). Takže od oka. Pomalu provářet, rozpustí se a pomalinku - asi 20 minut - zase do zhoustnutí. Přeložené palačinky v tom promáchat a zase to prohřát, jedí se teplé.
S jakýmkoliv ovocem a prý se zmrzlinou by to bylo super :).

1 komentář:

Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách

Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...