pátek 11. září 2015

Houbová polévka VEGAN

Cibuli na kousky smažit na lžičce oleje do skoro hněda, hrst hub (čerstvé, namočené sušené, propláchnuté naložené…) chvíli smažit, dvě brambory na kostičky, chvíli smažit, lžička kmínu rozvonět, dvě lžíce hrubé nebo polohrubé mouky, zasmahnout, 1,5 l vody, osolit a pomalu 30-60 minut, pak lžičku majoránky, hrst bylinek, dosolit a na stůl.
Naše verze je vzhledem k proběhlému prapodivnému způsobu léta nikoliv z čerstvých, ale z naložených hub - ve sladkokyselém nálevu. Ani jsem netušila, že to z nich jde.
Jde. :)





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...