čtvrtek 8. května 2025

Mungo, adzuki, čočka s vajíčkem a tofu

Moc dobrý to Jardíček udělal. Něco jako indický dál.
Předem namočené adzuki a mungo, povařené do měkka. Mezitím 2 cibule na proužky do hněda, část si dát bokem na posypání. Pak kmín, kari, skořice, rozvonět, zalít, přidat červenou čočku, uvařené fazolky, osolit, 15 minut dusit, aby se chutě spojily. Plus tofu na proužky, namočené do sojovky, do křupava. Plus vajíčko. A okurky ochucené, osolené, ocitronované, odleželé.
Foto je i pro polévku z jarní cibulky :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...