Moc dobrý to Jardíček udělal. Něco jako indický dál. Předem namočené adzuki a mungo, povařené do měkka. Mezitím 2 cibule na proužky do hněda, část si dát bokem na posypání. Pak kmín, kari, skořice, rozvonět, zalít, přidat červenou čočku, uvařené fazolky, osolit, 15 minut dusit, aby se chutě spojily. Plus tofu na proužky, namočené do sojovky, do křupava. Plus vajíčko. A okurky ochucené, osolené, ocitronované, odleželé. Foto je i pro polévku z jarní cibulky :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat