Moc dobrý to Jardíček udělal. Něco jako indický dál. Předem namočené adzuki a mungo, povařené do měkka. Mezitím 2 cibule na proužky do hněda, část si dát bokem na posypání. Pak kmín, kari, skořice, rozvonět, zalít, přidat červenou čočku, uvařené fazolky, osolit, 15 minut dusit, aby se chutě spojily. Plus tofu na proužky, namočené do sojovky, do křupava. Plus vajíčko. A okurky ochucené, osolené, ocitronované, odleželé. Foto je i pro polévku z jarní cibulky :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat