Teda!!! Došel mi můj liguére z ledových kaštanů... A Jardíček neuvěřitelně zareagoval - vyrobil bejlís. Fantastický :).
Jedna šlehačka, 1 Salko, lžička kafe, 3 lžíce čokoládového sirupu.
Svaříš cukrový sirup (1:1 voda : cukr na hustej sirup), do toho rozpuštěná čokoláda a mícháš a mícháš, až se to spojí. Mícháš zvolna se šlehačkou, ne šlehat, aby se šlehačka nezdrcla. Pak 400 ml alkoholu, my koňak, správně prý by měla být whisky. Opatrně zamícháš, přecedíš do sterilních lahví. Pár dní odležet.
Naprosto geniální, s postupným odležením průběžně lepší a lepší :).
sobota 3. května 2025
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat