sobota 25. ledna 2025

Knedlonevepřozélo

Mile Jardíček překvapil a potěšil mou krevní skupinu Lovce, 0 neboli nula, moc mi to vonělo i chutnalo.
Zelí udělal pro mne naprosto dokonale - sice z kysaného, ale do sladka, jak miluju.
Takže diktuje: klasicky cibule na drobno, zesklovatět, lžíce kmínu, lžička mouky, zasmahnout, přidat propláchnuté pokrájené kysané zelí, osolit, osladit, zalít, 20 - 30 minut pomalinku dusit. Tentokrát zkusil to "nevepřo" zase malinko jinak. Neochucené přírodní tofu nechal chvilku naložené v sojovce, paprice, sůl, trochu oleje, pomalu osmahnout do křupava cca 15 - 20 minut, dát bokem. Cibuli na kousky na troše oleje pomalu do zhnědnutí, před koncem trochu podrceného česneku, kmín, lehce zaprášit moukou, podlít, vrátit tam tofu (a je po křupavosti) a pomalinku 15 minutek nechat dusit, když tak trochu podlít, aby to nebylo suchý.
Bramborovej knedlík koupenej, vůbec ničemu to nevadilo. Dobrej byl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...