Mile Jardíček překvapil a potěšil mou krevní skupinu Lovce, 0 neboli nula, moc mi to vonělo i chutnalo.
Zelí udělal pro mne naprosto dokonale - sice z kysaného, ale do sladka, jak miluju. Takže diktuje: klasicky cibule na drobno, zesklovatět, lžíce kmínu, lžička mouky, zasmahnout, přidat propláchnuté pokrájené kysané zelí, osolit, osladit, zalít, 20 - 30 minut pomalinku dusit.
Tentokrát zkusil to "nevepřo" zase malinko jinak. Neochucené přírodní tofu nechal chvilku naložené v sojovce, paprice, sůl, trochu oleje, pomalu osmahnout do křupava cca 15 - 20 minut, dát bokem. Cibuli na kousky na troše oleje pomalu do zhnědnutí, před koncem trochu podrceného česneku, kmín, lehce zaprášit moukou, podlít, vrátit tam tofu (a je po křupavosti) a pomalinku 15 minutek nechat dusit, když tak trochu podlít, aby to nebylo suchý.
Bramborovej knedlík koupenej, vůbec ničemu to nevadilo. Dobrej byl.
sobota 25. ledna 2025
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat