Mile Jardíček překvapil a potěšil mou krevní skupinu Lovce, 0 neboli nula, moc mi to vonělo i chutnalo.
Zelí udělal pro mne naprosto dokonale - sice z kysaného, ale do sladka, jak miluju. Takže diktuje: klasicky cibule na drobno, zesklovatět, lžíce kmínu, lžička mouky, zasmahnout, přidat propláchnuté pokrájené kysané zelí, osolit, osladit, zalít, 20 - 30 minut pomalinku dusit.
Tentokrát zkusil to "nevepřo" zase malinko jinak. Neochucené přírodní tofu nechal chvilku naložené v sojovce, paprice, sůl, trochu oleje, pomalu osmahnout do křupava cca 15 - 20 minut, dát bokem. Cibuli na kousky na troše oleje pomalu do zhnědnutí, před koncem trochu podrceného česneku, kmín, lehce zaprášit moukou, podlít, vrátit tam tofu (a je po křupavosti) a pomalinku 15 minutek nechat dusit, když tak trochu podlít, aby to nebylo suchý.
Bramborovej knedlík koupenej, vůbec ničemu to nevadilo. Dobrej byl.
sobota 25. ledna 2025
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat