Naklíčenou čočku mám moc ráda. Chuťově i údržbou. Klíčí rychle, takže pokud někdo chce jen klíčky, které jsou nejsilnější ve chvíli, kdy jejich velikost je stejná, jako ta čočinka sama o sobě, musí poměrně spěchat. Jako u munga. Jakmile se nechá chvilku dýl, velice rychle začnou růst lístečky, to má ale trochu jinak než mungo, tam to trvá o něco dýl. Takto tentokrát po dnech :).
Centimetrové klíčky a už jsou vidět lístečky. Nejsou zelené, nenechávám klíčenku na přímém světle, to by byl jinej fičák :).
Na rozdíl od munga je čočka jako rostlinka daleko jemnější, něžnější a nemá tak "chlupaté" v krku lechtající kořínky :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat