neděle 24. listopadu 2024
Gratinovaný celer ve šlehačce
Když na chalupě, tak pohodově. Z obřího celeru Jardíček už udělal několik jídel. Teď toto, mňamka veliká.
Pekáč vymazat máslem, brambory a celer na tenounlinký plátky a vrstvit, průběžně solit a vždycky zakápnout šlehačkou... občas trochu podrceného česneku... nahoru vrstvu brambor, zbytek šlehačky, posolit. V troubě na 200 st. cca 30 minut pod alobalem, po 20 - 30 minutách podle trouby odkryté do zhnědnutí. K tomu paprika s troškou oliváče.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat