Jardíčka tak napadlo, když už se nám doma objevily houby :).
Cibule na kousky na oleji, houby na kousky, vysmahnout do zabarvení, až houby zredukujou, do toho podrcený česnek, trochu podlít, pár minut podusit, do toho osolené bokem po namočení uvařené kroupy a ještě pár minut dusit. Hodně majoránky, jiskřička másla, dosolit, do pekáčku a prudce zapéct zvrchu, aby to udělalo křupku a uvnitř zůstalo krémové.
A k tomu zelí - sůl, cukr, ocet, voda, odležet v lednici.
neděle 13. října 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat