sobota 7. září 2024

Šakšuka

Opět gůglím, díky, Jardíčku, to nemůžeš vařit něco normálního? :). Shakshouka :). Wikipedie: Šakšúka nebo šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm. S opečenými tousty se zde obvykle servíruje k snídani. Tradiční recept postupuje tak, že se na pánvi připraví zeleninová směs, jejíž hlavní složkou jsou rajčata, cibule a paprika.
No a jaké překvapení tedy u nás?
Jarní cibulka rozvonět, pár stroužků česneku, hrst hrášku, brokolice, malá cuketa na kousky, za občasného promíchání pár minutek podusit, pak půl deci smetany, 5-6 minut podusit, trochu chilli. Ďolíky, do nich vejce, osolit, pár minutek pod pokličkou, aby vejce ztuhla. V originále polotekutá vejce a nabírají to na chleba.
Pak posypat na stole balkánem a jarní cibulkou a všichni si nabírají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...