Opět gůglím, díky, Jardíčku, to nemůžeš vařit něco normálního? :). Shakshouka :). Wikipedie: Šakšúka nebo šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm. S opečenými tousty se zde obvykle servíruje k snídani. Tradiční recept postupuje tak, že se na pánvi připraví zeleninová směs, jejíž hlavní složkou jsou rajčata, cibule a paprika.
No a jaké překvapení tedy u nás?
Jarní cibulka rozvonět, pár stroužků česneku, hrst hrášku, brokolice, malá cuketa na kousky, za občasného promíchání pár minutek podusit, pak půl deci smetany, 5-6 minut podusit, trochu chilli. Ďolíky, do nich vejce, osolit, pár minutek pod pokličkou, aby vejce ztuhla. V originále polotekutá vejce a nabírají to na chleba.
Pak posypat na stole balkánem a jarní cibulkou a všichni si nabírají.
sobota 7. září 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat