Od té doby, co nejsou bedýnky, je všechno jinak. Zeleninu kupuju průběžně v "zelovoci" a tím není doma přetlak. Takže přiznávám, že letos jsem ještě pečenou zeleninu nedělala. Až teď.
Od kamarádky Elišky jsem dostala krásnou červenou řepu. Od Lucinky jsem zas dostala krásnou máslovou dýni. Mrkev máme doma už jen kvůli psům pořád. Cibuli a česnek a brambory kvůli sobě taky pořád. Objevila se doma i brokolice a cuketa. A bylinky mám na dvorečku a v truhlíku.
Tak tedy jako vždy na pekáč pokrájenou zeleninu - dýni, bramboru, červenou řepu, cibuli, cuketu, brokolici, bylinky, sůl, trochu oleje. V troubě pod alobalem asi hodinku. A pak ještě s trochou sýra k zapečení. A s tatarkou nakonec :).
úterý 17. září 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...






Žádné komentáře:
Okomentovat