Zas mne Jardíček "donutil" gůglit. A hle, co na to WIKI: Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních ingrediencí jsou obvykle našlehané vaječné bílky. Podává se ihned po dokončení. Je možné jej péct se slanou i sladkou příchutí, v případě slané verze se jako základ často používá bešamel.
No a jak to tedy pojal Jardíček? Brambory na kusy, 6-7 min. povařit, do toho květák dalších 6-7 minut.
Mezitím cibulka na másle.
A mezitím suflé: 2 žloutky, pár lžic polohrubé mouky, trochu mléka, asi jako na palačinky, do toho hrst nastrouhaného sýra, osolit dle slanosti sýra, pak opatrně sníh ze 2 bílků.
Promíchat brambory, květák, cibuli pořádně a pak zlehýnka vmíchat těsto na suflé, zasypat sýrem a 30 minut 180 - 190 st. Vyběhne, zpevní, zezlátne (test na špejli).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat