Zas mne Jardíček "donutil" gůglit. A hle, co na to WIKI: Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních ingrediencí jsou obvykle našlehané vaječné bílky. Podává se ihned po dokončení. Je možné jej péct se slanou i sladkou příchutí, v případě slané verze se jako základ často používá bešamel.
No a jak to tedy pojal Jardíček? Brambory na kusy, 6-7 min. povařit, do toho květák dalších 6-7 minut.
Mezitím cibulka na másle.
A mezitím suflé: 2 žloutky, pár lžic polohrubé mouky, trochu mléka, asi jako na palačinky, do toho hrst nastrouhaného sýra, osolit dle slanosti sýra, pak opatrně sníh ze 2 bílků.
Promíchat brambory, květák, cibuli pořádně a pak zlehýnka vmíchat těsto na suflé, zasypat sýrem a 30 minut 180 - 190 st. Vyběhne, zpevní, zezlátne (test na špejli).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat