Jak nemusím rýži, tak Jardíčkovo rizoto můžu kdykoliv :).
Cibule, česnek, dýně na kostičky, na oliváči do zabarvení a rozvonění "debile chlupatej"****, trochu bazalky, rýže, promíchat a začít zalívat vývarem. 15 minut, přilejt, míchat, přilejt, míchat... stále to musí být polotuhý. Pak máslo, tučný sýr, pár minut pod pokličkou, promíchat, na talíř, navrch slunečnice osmahlá na oliváči.
No a k tomu salátek (cukr, ocet, sůl).
**** Jardíček mi vždycky recepty diktuje. Rychle a poctivě zapisuju. Občas po sobě luštím a překládám. Toto mi dalo zabrat. Vůbec jsem nebyla schopna po sobě přečíst, cože to do toho rizota nutno přidat. Shodou nenáhod dnes dorazil Jardík domů, chtěla jsem mu rukopis ukázat a otázat se, když vtu se ozvalo DEBILE CHLUPATEJ. Bertíček mu chňapl po piškotku a chtěl ho i s masínkem, dva prsty mu chtěl spolknout. A měla jsem přeloženo:). I při diktování receptu se zřejmě Bertíček nějak aktivně zapojil :-). Záhada vyřešena :-D.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat