Až mne překvapilo, že toto lidi neznají. Brambory s tvarohem. Taková obyčejnost, miluju, často jsem je dělala naší mámě, měla je ode mne v této podobě moc ráda. Jako za mlada, v dětství - brambory na loupačku, to bylo často, utužovalo to rodinu, bylo to levné. Dnes je to poměrně drahá pochoutka - a kdo by se s tím dělal :).
Je fakt, že tahle moje verze je tomu hodně podobná. Dnes jsem si dopřála poprvé nové brambory, ještě s hlínou... kdy je stačí jen lehce oškrábat - odšlupičkovat nožem, mají pak takový naprosto typický povrch po uvaření, prostě nové brambory. Tvaroh osolím, naředím mlékem - a podle situace buď šnytlík, nať jarní cibulky, cibulku, česnek..., kydnu ho na uvařené brambory a zaleju to máslem. Hodně máslem, na kterém byla do sklovata udělaná cibulka na kolečka, buď jarní jako teď, nebo klasická cibule. A na tu pánvičku většinou nakrájím i jeden dva stroužky česneku :). Prostě miluju a mohla bych pořád :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat