Až mne překvapilo, že toto lidi neznají. Brambory s tvarohem. Taková obyčejnost, miluju, často jsem je dělala naší mámě, měla je ode mne v této podobě moc ráda. Jako za mlada, v dětství - brambory na loupačku, to bylo často, utužovalo to rodinu, bylo to levné. Dnes je to poměrně drahá pochoutka - a kdo by se s tím dělal :).
Je fakt, že tahle moje verze je tomu hodně podobná. Dnes jsem si dopřála poprvé nové brambory, ještě s hlínou... kdy je stačí jen lehce oškrábat - odšlupičkovat nožem, mají pak takový naprosto typický povrch po uvaření, prostě nové brambory. Tvaroh osolím, naředím mlékem - a podle situace buď šnytlík, nať jarní cibulky, cibulku, česnek..., kydnu ho na uvařené brambory a zaleju to máslem. Hodně máslem, na kterém byla do sklovata udělaná cibulka na kolečka, buď jarní jako teď, nebo klasická cibule. A na tu pánvičku většinou nakrájím i jeden dva stroužky česneku :). Prostě miluju a mohla bych pořád :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat