sobota 25. května 2024

Moravské zelňáky na plechu

Až jsem Jardíčkovi nevěřila, že to je fakt něco moravského, gůgl ale potvrdil. Jinak taky zelníky, dělají se i z kysaného zelí, třeba s masem... desítky receptů jsem potkala. U nás jen z povařeného hlávkového zelí.

Na drobno pokrájené zelí povařit do změknutí, ta voda potom šla i do polévky. Okapat, přidat cibuli osmaženou do hněda, pár podrcených stroužků česneku, pár lžic strouhanky, zeleného cosi (mého dvorečkového - libeček, dobromysl, bršlice), 2 žloutky, trochu mléka, zamíchat, na konci opatrně vmíchat sníh z bílků. Na 190 st.30-40 minut do zlatova dle trouby.

Dobrý to bylo. A dovedu si to představit i z toho kysaného zelí :).
A k tomu osvěžující sladkokyselej okurkovej salátek :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...