Až jsem Jardíčkovi nevěřila, že to je fakt něco moravského, gůgl ale potvrdil. Jinak taky zelníky, dělají se i z kysaného zelí, třeba s masem... desítky receptů jsem potkala. U nás jen z povařeného hlávkového zelí.
Na drobno pokrájené zelí povařit do změknutí, ta voda potom šla i do polévky. Okapat, přidat cibuli osmaženou do hněda, pár podrcených stroužků česneku, pár lžic strouhanky, zeleného cosi (mého dvorečkového - libeček, dobromysl, bršlice), 2 žloutky, trochu mléka, zamíchat, na konci opatrně vmíchat sníh z bílků. Na 190 st.30-40 minut do zlatova dle trouby.
Dobrý to bylo. A dovedu si to představit i z toho kysaného zelí :).
A k tomu osvěžující sladkokyselej okurkovej salátek :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat