neděle 21. dubna 2024

Křupavé DOUPI z Wuhanu - snídaňový pokrm podávaný na ulici

Kde Jardíček k tomuto přišel, to vážně netuším. Ale dobrý to bylo.
Ragú úplně z čehokoliv. Mrkev, cibule, tofu, kukuřice - osmahnout do zabarvení, aivar (protlak) - zasmahnout, podlít, 15 minut vydusit do zhoustnutí.
Pak vrstva rozkvedlaného vejcete na pánvičce lehce na tuku, jak to zhoustne, tak na to nahňahňáš vrstvu uvařené rýže, na to vrstvička ragú, unňácáš, necháš chvíli smažit, aby vejce zakřuplo, celý to otočíš a necháš chvilku smahnout, aby se spojily chutě. Koláž fotek mate, neboť zahrnuje i polévku :).
A k tomu okurky ve slakokyselé zálivce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tak opět vykvetl rýmovník

Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...