Vzpomenul Jardíček našich babiček, které dělaly různá jídla jako "zadělávaná". Používá se to slovo ale zcela oficiálně dodnes, akorát se tomu určitě říká i jinak. Trochu jsem gůglila, krásné povídání je například TADY. Asi bych to nějak stručně - dušené či vařené, zahuštěné a zjemnělé (mlékem, smetanou či vajíčky). Takže šťouchanky s trochou másla a smetany. Pórek na másle osmahnutý do zabarvení, podlít trochou vývaru, lehce podusit do změknutí, podlít šlehačkou, zredukovat kvůli zhoustnutí.
No a bedýnkový salátek - paprika, pórek na superjemno, trochu cukru, soli, citron, lehounlince vody.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat