Vzpomenul Jardíček našich babiček, které dělaly různá jídla jako "zadělávaná". Používá se to slovo ale zcela oficiálně dodnes, akorát se tomu určitě říká i jinak. Trochu jsem gůglila, krásné povídání je například TADY. Asi bych to nějak stručně - dušené či vařené, zahuštěné a zjemnělé (mlékem, smetanou či vajíčky). Takže šťouchanky s trochou másla a smetany. Pórek na másle osmahnutý do zabarvení, podlít trochou vývaru, lehce podusit do změknutí, podlít šlehačkou, zredukovat kvůli zhoustnutí.
No a bedýnkový salátek - paprika, pórek na superjemno, trochu cukru, soli, citron, lehounlince vody.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat