Pečenou zeleninu si dělám celej podzim, že protože mimo jiné i bedýnky. A dobře se to v práci ohřívá. Takže co zrovna je doma. Tentokrát bedýnkové je všechno. Brambory, hokaido, cibule, kousek zelí a červená řepa. K tomu cokoliv - například tvaroh a zakysanka s trochou hořčice a s česnekem
A do salátku (taky bedýnkového - paprika, okurka, mrkev a kousek zelí) jsem tentokrát přidala ačokču, kterou jsem dostala od kolegyňky :). A zakysanka (sůl, česnek). Venku na dvorečku je stále k dispozici mladá dorůstající bršlice a zbytek libečku. A prdelky mrkví doma na miskách s vodou mi dávají průběžně mladé natě.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat