Jardíček opět využil zbytky zeleniny codůmdal, aby udělal prostor ve špajzce pro novou každotýdenní bedýnku. Osmahnout zeleninu, aby poměkla a chytla šmak (paprika, mrkev, pórek, cuketa). Pomalinku smahnout. Zvlášť osmahnout cibuli. Brambory na plátky a vrstvit do pekáčku:
Vrstva brambor, osolit, trochu smetany,
vrstva zeleniny,
vrstva brambor, osolit, trochu smetany,
vrstva smažený cibule,
vrstva brambor, osolit, zbytek smetany.
Pod alobalem 240 st. půl hodiny. Odkryješ, zapékáš dál 10-15 minut, záleží na troubě, zasypeš sýrem a ještě 10 minutek do zhnědnutí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat