středa 13. září 2023
Marinované tofu se smetanovou omáčkou
Honila mne mlsná. Mlsná na něco s omáčkou. A v lednici bylo marinované tofu. Nakrájela jsem ho na kousky a s kmínem dala na pánvičku s trochou oleje. Opražila jsem. Hotové tofu jsem vyndala a na pánvičku jsem nakrájela cibuli a česnek, pomalinku, hodně do hněda, na to trochu polohrubé mouky na zahuštění, opražila, zalila vodou a nechala bublat, pak jsem přidala mléko a dochutila, před koncem jsem tam vrátila ty opražené kousky tofu na prohřátí. A vedle uvařený brambory a paráda :). A k tomu salátek z bedýnkových rajčat, paprik a cibule. Naprostá klasika na sladkokyselo, voda, ocet, cukr, sůl.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat