Dobře to Jardíček...
Bešamel - 2 PL mouky, 2 PL másla, trochu zpěnit, do toho půl lžičky kurkumy, která to zabarví - a půl lžičky kari, zalít mlékem cca 1/2 l, osolit, 10 minut povařit. Mezitím pár stroužků česneku na másle zpěnit, do toho fazolky, chvilku pěnit, malinkato podlít, osolit, pod pokličkou 5 minut podusit. Smíchat, na 180-190 cca 1/2 hodinky, aby to trochu zhoustlo, zabarvilo se (jak se začne separovat máslo). Bramboráčky - na hrubo nastrouhaný do vody, tak nezhnědnou a pustí trochu škrobu, vyždímat, trochu mouky, podrcený česnek, sůl, vejce.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...




Žádné komentáře:
Okomentovat