pátek 7. července 2023

Zapečené fazolové lusky na kari s bramboráčky

Dobře to Jardíček...

Bešamel - 2 PL mouky, 2 PL másla, trochu zpěnit, do toho půl lžičky kurkumy, která to zabarví - a půl lžičky kari, zalít mlékem cca 1/2 l, osolit, 10 minut povařit. Mezitím pár stroužků česneku na másle zpěnit, do toho fazolky, chvilku pěnit, malinkato podlít, osolit, pod pokličkou 5 minut podusit. Smíchat, na 180-190 cca 1/2 hodinky, aby to trochu zhoustlo, zabarvilo se (jak se začne separovat máslo). Bramboráčky - na hrubo nastrouhaný do vody, tak nezhnědnou a pustí trochu škrobu, vyždímat, trochu mouky, podrcený česnek, sůl, vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ