To mi zas Jardíček naložil. Ten batát nebo ta batáta? Vygůglila jsem, že obě varianty. Asi jako brambor a brambora. Jinak tedy jde o povijnici batátovou nebo taky jedlou, jinak se jim říká sladké brambory.
Tahle pečená verze je moc - slovy MOC - dobrá :).
Batát propíchat vidličkou a dát tak jak je do trouby. Ten náš byl obří, trvalo 3/4 hodinky, než změkl, ještě se může chvíli nechat, aby změkl úplně. Přepůlit, vidličkou načechrat (Jardíček přidal trochu másla), osolit, navrstvit na to osmahlou zeleninku (zbytky codůmdal) - květák, mrkev, cibulka - prostě zprudka pár minutek do křupava. Na to osmahlou cizrnu, obalenou v koření dle libosti - na oleji do křupava. A ještě tam byl drtek sýra, tak ho lze taky přivrstvit :). No a k tomu dip taky dle vlatsních chutí, u nás zbytky z lednice - zakysanka, kus tvarohu, česnek, sůl, něco zeleného.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat