To mi zas Jardíček naložil. Ten batát nebo ta batáta? Vygůglila jsem, že obě varianty. Asi jako brambor a brambora. Jinak tedy jde o povijnici batátovou nebo taky jedlou, jinak se jim říká sladké brambory.
Tahle pečená verze je moc - slovy MOC - dobrá :).
Batát propíchat vidličkou a dát tak jak je do trouby. Ten náš byl obří, trvalo 3/4 hodinky, než změkl, ještě se může chvíli nechat, aby změkl úplně. Přepůlit, vidličkou načechrat (Jardíček přidal trochu másla), osolit, navrstvit na to osmahlou zeleninku (zbytky codůmdal) - květák, mrkev, cibulka - prostě zprudka pár minutek do křupava. Na to osmahlou cizrnu, obalenou v koření dle libosti - na oleji do křupava. A ještě tam byl drtek sýra, tak ho lze taky přivrstvit :). No a k tomu dip taky dle vlatsních chutí, u nás zbytky z lednice - zakysanka, kus tvarohu, česnek, sůl, něco zeleného.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat