neděle 4. června 2023

Pečený batát se zeleninou a cizrnou

To mi zas Jardíček naložil. Ten batát nebo ta batáta? Vygůglila jsem, že obě varianty. Asi jako brambor a brambora. Jinak tedy jde o povijnici batátovou nebo taky jedlou, jinak se jim říká sladké brambory.

Tahle pečená verze je moc - slovy MOC - dobrá :).
Batát propíchat vidličkou a dát tak jak je do trouby. Ten náš byl obří, trvalo 3/4 hodinky, než změkl, ještě se může chvíli nechat, aby změkl úplně. Přepůlit, vidličkou načechrat (Jardíček přidal trochu másla), osolit, navrstvit na to osmahlou zeleninku (zbytky codůmdal) - květák, mrkev, cibulka - prostě zprudka pár minutek do křupava. Na to osmahlou cizrnu, obalenou v koření dle libosti - na oleji do křupava. A ještě tam byl drtek sýra, tak ho lze taky přivrstvit :). No a k tomu dip taky dle vlatsních chutí, u nás zbytky z lednice - zakysanka, kus tvarohu, česnek, sůl, něco zeleného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ