Dostala jsem nepřekonatelnou chuť na dušenou mrkvičku :). V rámci krabičkování do práce je to i dobře ohřívatelné na jednoplotýnkovém vařiči. Takže na jarní cibulce na máslíčku mrkvička, hrášek z mražáku. A brambory trošku šťouchnutý. A že aby nějaká bílkovina, tak vajíčko.
Do práce jsem k tomu ještě opražila pár semínek, mám novou boží směs, běžně si na jídlo dávám sezam, slunečnici, tohle je ideální: slunečnice, sezam, len zlatý, hnědý, dýně a chia. Píšou na saláty, do polévek, kaší, muesli... tak já i na brambory, zeleninu, vajíčka, na cokoliv :). Jen bacha na ten len, jakmile se pánvička trošinku zahřeje, začne vyskakovat všude kolem :). Jo a pražím to na sucho, případně když něco dělám na pánvičce, tak to k tomu přihodím, tedy je to občas trochu na nějakém másle, ghí nebo oleji :)
No a protože molové mají oříšky a semínka moc rádi, všechno hned přendávám do sklenic :). A z pytlíku vystřihnu, oč jde.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat