sobota 27. května 2023

Zbytkový oběd - zbytková polévka, zbytkové zapékání, zbytkový salát

Prošel Jardíček ledničku a rozhodl se zlikvidovat zbylé surovinky :).

Polévka ze zbytků
Celer, mrkev, cibule, listy květáku, chvilku osmahnout, vývar, 10 minut povařit, kousky květáku dalších 10 minut, osolit, medvědí česnek, smetana na zjemnění, rozmačkat rozhňahňat, aby zhoustla. Byla skvostná.

Zbytkové zapékání
Celer na špalíčky, mrkev, brambora, kousky květáku, 10 minut lehce povařit a máme vývar na zbytkovou polévku, zeleninu promíchat s kořením - kurkuma, kmín, římský kmín, pol. lž. hořčičného semínka, medvědí česnek, pár kousků másla, smetana, promíchat, zbytek sýra, na 200 st. 20-30 minut. Taky vynikající.

No a ze zbylé bílé ředkve salát - nastrouhat, trochu cukru, trochu octa, trochu soli, trochu vody, odležet. Taky moc dobrý, ještě jsme ji tak neměli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...