Prošel Jardíček ledničku a rozhodl se zlikvidovat zbylé surovinky :).
Polévka ze zbytků
Celer, mrkev, cibule, listy květáku, chvilku osmahnout, vývar, 10 minut povařit, kousky květáku dalších 10 minut, osolit, medvědí česnek, smetana na zjemnění, rozmačkat rozhňahňat, aby zhoustla. Byla skvostná.
Zbytkové zapékání
Celer na špalíčky, mrkev, brambora, kousky květáku, 10 minut lehce povařit a máme vývar na zbytkovou polévku, zeleninu promíchat s kořením - kurkuma, kmín, římský kmín, pol. lž. hořčičného semínka, medvědí česnek, pár kousků másla, smetana, promíchat, zbytek sýra, na 200 st. 20-30 minut. Taky vynikající.
No a ze zbylé bílé ředkve salát - nastrouhat, trochu cukru, trochu octa, trochu soli, trochu vody, odležet. Taky moc dobrý, ještě jsme ji tak neměli.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat