úterý 9. května 2023

Hummus opět, tentokrát s medvědím česnekem

Cizrnu namočit předem, vařit v nové vodě do změknutí (bez soli). Do mixéru (cca 200 g - 2 dl vývaru), 2-3 stroužky česneku, lžíce Tahini (sezamová pasta), půl lžičky až lžička soli, lžíce citronové šťávy, lžička podrceného římského kmínu, lžička papriky, 2 lžíce oleje - mixuješ do zesvětlení a do nadýchanosti. Podle potřeby lze přilévat vývar. S jogurtem řeckého typu. A do hotového na jemno medvídek. Jardíček občas dělává a moc mi to šmakuje :). Dá se jíst různě, úžasně na mrkvi a bílé ředkvi nebo jakkoliv jinak. Nejvíc mi chutná ještě v teplém stavu :). Ale geniální i za studena :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ