úterý 9. května 2023
Hummus opět, tentokrát s medvědím česnekem
Cizrnu namočit předem, vařit v nové vodě do změknutí (bez soli). Do mixéru (cca 200 g - 2 dl vývaru), 2-3 stroužky česneku, lžíce Tahini (sezamová pasta), půl lžičky až lžička soli, lžíce citronové šťávy, lžička podrceného římského kmínu, lžička papriky, 2 lžíce oleje - mixuješ do zesvětlení a do nadýchanosti. Podle potřeby lze přilévat vývar. S jogurtem řeckého typu. A do hotového na jemno medvídek. Jardíček občas dělává a moc mi to šmakuje :). Dá se jíst různě, úžasně na mrkvi a bílé ředkvi nebo jakkoliv jinak. Nejvíc mi chutná ještě v teplém stavu :). Ale geniální i za studena :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat