úterý 9. května 2023
Hummus opět, tentokrát s medvědím česnekem
Cizrnu namočit předem, vařit v nové vodě do změknutí (bez soli). Do mixéru (cca 200 g - 2 dl vývaru), 2-3 stroužky česneku, lžíce Tahini (sezamová pasta), půl lžičky až lžička soli, lžíce citronové šťávy, lžička podrceného římského kmínu, lžička papriky, 2 lžíce oleje - mixuješ do zesvětlení a do nadýchanosti. Podle potřeby lze přilévat vývar. S jogurtem řeckého typu. A do hotového na jemno medvídek. Jardíček občas dělává a moc mi to šmakuje :). Dá se jíst různě, úžasně na mrkvi a bílé ředkvi nebo jakkoliv jinak. Nejvíc mi chutná ještě v teplém stavu :). Ale geniální i za studena :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat