sobota 1. dubna 2023

Nemaso ve směsi se zeleninou, žampiony a medvědím česnekem, domácí kimči (kimčchi, kimchi)

Rychlovka ze zbytků, to si dělám dost často. Co dům dal :). Ze včera uvařené brambory. No a na cibulce a česneku na ghí na měsíčky kuličky nemasa, pár rajčátek k tomu, žampion na plátky, před koncem hrst medvídka a sojovka, koření dle libosti kmín, hořčicové od JUST a sůl.
No a domácí kimči. Vyráběly ho naše Nemalé. Tedy kimči = korejská kvašená pikantní zelenina. Ještě nikdy jsem ho nejedla, běžně se dělá z rybí omáčky, takže jsem se tomu vyhýbala. Ale dá se dělat i ve vegetariánské verzi - se sojovkou. Takže moje premiéra. Možná trošku moc hot, na mne, ale za chvilku už mi to ani nepřišlo :). Je to úplně jiný, než pickles, ale taky dobrý. A taky zdraví hodbě prospěšný, mistička ke každému jídlu :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ