Rychlovka ze zbytků, to si dělám dost často. Co dům dal :). Ze včera uvařené brambory. No a na cibulce a česneku na ghí na měsíčky kuličky nemasa, pár rajčátek k tomu, žampion na plátky, před koncem hrst medvídka a sojovka, koření dle libosti kmín, hořčicové od JUST a sůl.
No a domácí kimči. Vyráběly ho naše Nemalé. Tedy kimči = korejská kvašená pikantní zelenina. Ještě nikdy jsem ho nejedla, běžně se dělá z rybí omáčky, takže jsem se tomu vyhýbala. Ale dá se dělat i ve vegetariánské verzi - se sojovkou. Takže moje premiéra. Možná trošku moc hot, na mne, ale za chvilku už mi to ani nepřišlo :). Je to úplně jiný, než pickles, ale taky dobrý. A taky zdraví hodbě prospěšný, mistička ke každému jídlu :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat