Rychlovka ze zbytků, to si dělám dost často. Co dům dal :). Ze včera uvařené brambory. No a na cibulce a česneku na ghí na měsíčky kuličky nemasa, pár rajčátek k tomu, žampion na plátky, před koncem hrst medvídka a sojovka, koření dle libosti kmín, hořčicové od JUST a sůl.
No a domácí kimči. Vyráběly ho naše Nemalé. Tedy kimči = korejská kvašená pikantní zelenina. Ještě nikdy jsem ho nejedla, běžně se dělá z rybí omáčky, takže jsem se tomu vyhýbala. Ale dá se dělat i ve vegetariánské verzi - se sojovkou. Takže moje premiéra. Možná trošku moc hot, na mne, ale za chvilku už mi to ani nepřišlo :). Je to úplně jiný, než pickles, ale taky dobrý. A taky zdraví hodbě prospěšný, mistička ke každému jídlu :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat