sobota 8. dubna 2023

Italská verze nizozemského salátu Coleslaw, s medvědím česnekem

Zase jsem musela trochu gůglit. Jardíček vyrobil "jižní - italskou" odlehčenou verzi původně nizozemského salátu Coleslaw, který popularitu získal v Americe :). Mrkev na jemné kousíčky na julienne, zelí bílé hlávkové na jemné kousky, pórek na kolečka. Zálivka: lžíce majonézy, lžíce zakysanky, trochu osolit, trochu ocukrovat, utřený stroužek česneku, promíchat a 20 minut nechat v lednici. Nezbytně nutné, zelí zkřehne. Do klasického Coleslawu se má zelí hodně promačkat a hodně prosolit, aby hodně zkřehlo, ale je to pak moc slaný. Zbytečně. A taky se do něho dává hodně majonézy a octu a... Takže toto je odlehčená verze. A protože, tak i do něho trochu medvědího česneku :). A byl vynikající :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...