sobota 8. dubna 2023
Italská verze nizozemského salátu Coleslaw, s medvědím česnekem
Zase jsem musela trochu gůglit. Jardíček vyrobil "jižní - italskou" odlehčenou verzi původně nizozemského salátu Coleslaw, který popularitu získal v Americe :). Mrkev na jemné kousíčky na julienne, zelí bílé hlávkové na jemné kousky, pórek na kolečka. Zálivka: lžíce majonézy, lžíce zakysanky, trochu osolit, trochu ocukrovat, utřený stroužek česneku, promíchat a 20 minut nechat v lednici. Nezbytně nutné, zelí zkřehne. Do klasického Coleslawu se má zelí hodně promačkat a hodně prosolit, aby hodně zkřehlo, ale je to pak moc slaný. Zbytečně. A taky se do něho dává hodně majonézy a octu a... Takže toto je odlehčená verze. A protože, tak i do něho trochu medvědího česneku :). A byl vynikající :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat