čtvrtek 23. března 2023
Vege varianta "knedlovepřozelo" - tofu se zelím z červené řepy
Další z mých krabičkových rychlovek do práce. Vařená červená řepa (jak se prodává v obchoďákách, je tam několik zatavených řep uvařených, je to pro nás pracující pohodlné) - nakrájet na nudličky, hodit na cibulku (na ghí), k tomu jsem přidala ze sklenice trochu kysaného bílého zelí, no a protože já ráda moravské zelí, sladkokyselé, tak cukr, sůl, ocet, kmín. A marinované tofu na nudličky osmahnout, sůl, kmín. Jo a ta řepa dobře obarvila brambory :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat