čtvrtek 5. ledna 2023

Rizoto s kapustičkami, květákem, mrkví, pórkem a zázvorem

Vynikající Jardíčkovo rizoto. Rýži mám ráda jen v nepálské restauraci a v Jardíčkovo rizotech, jinak ji nemusím. Toto je pro mne mňamka.
Už jen pro tu lahodnost je potřeba recept zachovat. Uchovat :).
Cibule na drobno, trochu pórku na kousky a kousek mrkve a květáku, taková "zbytkařina", kapustičky na osminky, kousek zázvoru na drobno, zpěnit, hrníček rýže zesklovatět... no a pak už jen pomalinku zalívat vývarem a za stálého míchání 20 minutek. Trochu másla, trochu sýra, promíchat, nechat 5-10 minut odležet pod pokličkou na al dente. Na talíři ještě oliváč a opražená semínka. Vynikající.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...