Naprosto geniální Jardíčkova polívečka. Vopravdu mňamózní :).
Velká červená paprika na proužky (líp se s tím pak manipuluje, jinak jsou proužky naprosto nepodstatný), olej, upéct - 15-20 minut do hnědých bublin, dát do pytlíku zapařit, pak oloupat, nakrájet. Cibule na kousky, zpěnit, 2 stroužky česneku na drobno pěnit dál. Pár z těch paprik dát bokem na pozdější ozdobení. Lžíce rajčat (může být nemusí), brambora na kostičky, kmín, osolit, 20 minut vařit. Na konci rozmixovat na hrubo na jemno dle chuti, ozdobit paprikama a pár kapkama oleje. Je opravdu mooooc dobrá :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat