Naprosto geniální Jardíčkova polívečka. Vopravdu mňamózní :).
Velká červená paprika na proužky (líp se s tím pak manipuluje, jinak jsou proužky naprosto nepodstatný), olej, upéct - 15-20 minut do hnědých bublin, dát do pytlíku zapařit, pak oloupat, nakrájet. Cibule na kousky, zpěnit, 2 stroužky česneku na drobno pěnit dál. Pár z těch paprik dát bokem na pozdější ozdobení. Lžíce rajčat (může být nemusí), brambora na kostičky, kmín, osolit, 20 minut vařit. Na konci rozmixovat na hrubo na jemno dle chuti, ozdobit paprikama a pár kapkama oleje. Je opravdu mooooc dobrá :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...





Žádné komentáře:
Okomentovat