úterý 1. listopadu 2022
Těstoviny zapečené se zelím a tempehem
Viděl Jardíček doma krásné bedýnkové zelí a zbytek tempehu, udělal tedy tento oběd. Uvařil těstoviny, trochu osmahl cibuli na kousky, přidal nemaso na kostičky (tempeh) a smažil dál, hromádku zelí na kousky a smažil dál do zabarvení. Před koncem 2-3 stroužky česneku, lehce zabarvit, vmíchal těstoviny, zalil vejcem + strouhaný sýr + mléko nebo smetana, osolil, promíchal, ještě navrch nasypal strouhaný sýr a zapekl 20 min. dle trouby 200 st. A s červeným salátkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat