Rostou... a díky tomu, že mám kolem sebe samé úžasné lidičky, jsem tu a tam zásobena :). Od sousedů, od kolegyněk, od rodiny, děkuju děkuju.
Vždycky si je dělám stejně - na másle, na malé kousky, sůl, kmín. A podle jejich obsahu vody dusím buď ve vlastní šťávě - nebo pomalu přilévám vodu a redukuju redukuju. Vždycky minimálně půl hodiny. No a pak už záleží na dalším použití. Stačí přilít trochu smetany a případně dosolit a máme houby na smetaně. S bramborami paráda :-).Ale taky to jde s čímkoliv jiným. S vrtulema, se špagetama... dle libosti.
sobota 8. října 2022
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat