Z Bedýnek máme hlávkové zelíčko a konečně se Jardíček rozhoupal a použil ho :). A použil ho velice dobře, polívka byla boží :).
Cibule na drobno na troše oleje osmahnout do měkka, nakrájené zelí, trochu podusit, trochu kmínu, sladká paprika, zapražit, lžíce mouky, zalít vývarem, osolit, bobkový list (teda já nevím, mám na dvorečku nádhernej bobkáč v květináči, úžasně pevnej, krásně zelenej... no co už, Jardíček na tohle nějak není a šupnul tam sušenej), asi 30 minut vařit. Bokem Jardíček osmahnul tofupáreček, který lze do polévky přihodit kdykoliv. Na konci dosolit dle chuti, ocet dle chuti (na náš kastrol to byly dvě lžíce), na talíři přidat zakysanku. Jako vážně se vyvedla :).
pátek 23. září 2022
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat