Tak toto umí Jardíček naprosto bezkonkurenčně :). Od té doby, co se naučil ta rizota dělat po italsku, taková ta krémová, tak je miluju. Český rizoto jsem neměla ráda nikdy :).
Cibule na drobno, kousek pórku tam byl zbylej, kousek hokkaidinky a cukety na kostičky, na oliváči do zabarvení, osolit, část dát bokem na posyp. Do zbytku hrnek rýže, osolit a začít podlévat horkým vývarem, aby to bylo stále ponořené, míchat, dolévat, míchat... hodně míchat, 20 minutek do al dente. Do hotového "nějaké zelené tfujtajblíky" (konec citace), lžíce másla, hrst sýra, zamíchat a nechat dojít pod pokličkou. Má to být takové polotekuté. Na talíři posypat zbytkem směsi, sýrem a pokapat trochou oliváče.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat