Půl cibule na drobno, mrkev na kostičky, houby na kostičky, půl lžičky kmínu - vše do zabarvení, 2 stroužky česneku podrtit, rychle rozvonět, zalít vodou nebo zeleninovým vývarem, 2 - 3 brambory na kostičky - na malé, aby to trochu zahustily, majoránka dle chuti, osolit.
Jardíček tvrdí, že uvařil bramboračku. Dle mne to úplně klasická není, možná málo majoránky, možná málo zahuštěná, možná málo hub, možná málo česneku... :-D :-D :-D
EDIT následujícího dne:
Omluva, neboť když jsem si do ohřívané přidala hodně živé majoránky z truhlíku, dostavila se ta "pravá chuť". A dokonce i jak zhoustla a uležela se, je to echt bramboračka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat