Neodpustil si tentokrát Jardíček chvilku osvěty. Prý recepty na zelňáky se liší historicky - i chalupu od chalupy. Takže tedy pokrájet a propláchnout kysané zelí (už dlouho byla sklenice v ledničce, tak už to nevydržel a pustil se do toho (no protože netuší, že já si dávám mističku každej den, on ne :) ).A že prý někde se dělají i z živého zelí, nekysaného. Stejné množství nastrouhaných brambor, pár lžic polohrubé mouky, 2 - 3 vejce, sůl dle chuti. A opět neunesl můj nátlak :-) a přidal tam bršlici a libeček, když už jsem mu je donesla do kuchyně :-). Chvilku nechat odležet a pak pomalu smažit.
Vynikající byly i druhý den za studena :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat