Neodpustil si tentokrát Jardíček chvilku osvěty. Prý recepty na zelňáky se liší historicky - i chalupu od chalupy. Takže tedy pokrájet a propláchnout kysané zelí (už dlouho byla sklenice v ledničce, tak už to nevydržel a pustil se do toho (no protože netuší, že já si dávám mističku každej den, on ne :) ).A že prý někde se dělají i z živého zelí, nekysaného. Stejné množství nastrouhaných brambor, pár lžic polohrubé mouky, 2 - 3 vejce, sůl dle chuti. A opět neunesl můj nátlak :-) a přidal tam bršlici a libeček, když už jsem mu je donesla do kuchyně :-). Chvilku nechat odležet a pak pomalu smažit.
Vynikající byly i druhý den za studena :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat