sobota 4. června 2022

Zelňáky - neboli bramborovozelné placky

Neodpustil si tentokrát Jardíček chvilku osvěty. Prý recepty na zelňáky se liší historicky - i chalupu od chalupy.
Takže tedy pokrájet a propláchnout kysané zelí (už dlouho byla sklenice v ledničce, tak už to nevydržel a pustil se do toho (no protože netuší, že já si dávám mističku každej den, on ne :) ).A že prý někde se dělají i z živého zelí, nekysaného. Stejné množství nastrouhaných brambor, pár lžic polohrubé mouky, 2 - 3 vejce, sůl dle chuti.
A opět neunesl můj nátlak :-) a přidal tam bršlici a libeček, když už jsem mu je donesla do kuchyně :-). Chvilku nechat odležet a pak pomalu smažit.
Vynikající byly i druhý den za studena :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ