pondělí 6. června 2022
Zapečené žampiony s červenou cibulí, česnekem a bramborami
Tak spíš než zapečené to jsou předem orestované žampiony, čímž to nabralo úplně jinej lévl :). Takže tedy Jardíček orestoval červenou cibuli, česnek a žampiony, uvařil brambory (a mému libečku se nebránil). Do zapékací mísy dal ty uvařené brambory a orestovanou směs, přidal šlehačku, pekl asi 20 minut, pak znovu promíchal a dopekl do zabarvení. Ještě navrch strouhl před dopečením trochu sýra, ale nebylo by to bývalo bylo potřeba, jak řekl. Úžasně to vonělo :). A bylo to moc dobrý :). A ještě lepší s mladou bršlicí, jetelovým květem a sedmikráskami :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...






Žádné komentáře:
Okomentovat