Teda toto bylo náročné, Jardíčka možná omlouvá, že chytil nějakou chorobu, ale při diktování receptu jsme si tentokrát moc neladili :-). Předcházela tomu i taková vtipná situace, Jardíček to vařil na chalupě - a než dovařil, vyhodily se pojistky. Ale tak, že totálně až na sloup. Že prý shořelo cosi ve skříni - a to tak, že to ještě v životě neviděl - a to se tím živí celý život :). No a dovaření tedy bylo až večer doma :). Možná proto ty zmatky v receptu. Pokud by to někdo chtěl následovat, holt si musí udělat nejdřív malej Blackoutek :-). Takže:
Cibule na kousky, pár žampionů, 2 brambory na kousky - osmahnout, 2 stroužky česneku, rozvonět, lžíci mouky. Podlít, provařit 15 - 20 minutek, rozmixovat, dosolit.
A teď to nastalo. Řekl: přidat tam bokem orestované žampiony.
Jak bokem??? Dyk ty žampiony už orestoval s cibulí na začátku :).
Tak ne. Prostě ještě další žampiony se orestují bokem a to tak, že hodně do hněda :) a pak se dají do polévky. Chvíli se to provaří, ještě přidal lžíci dvě octa dle chuti, což tomu dalo úžasnej šmrnc. A do talíře pak ještě zakysanku. Vážně moc dobrá. A jiná než jindy. To bude těma pojistkama :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat