Teda toto bylo náročné, Jardíčka možná omlouvá, že chytil nějakou chorobu, ale při diktování receptu jsme si tentokrát moc neladili :-). Předcházela tomu i taková vtipná situace, Jardíček to vařil na chalupě - a než dovařil, vyhodily se pojistky. Ale tak, že totálně až na sloup. Že prý shořelo cosi ve skříni - a to tak, že to ještě v životě neviděl - a to se tím živí celý život :). No a dovaření tedy bylo až večer doma :). Možná proto ty zmatky v receptu. Pokud by to někdo chtěl následovat, holt si musí udělat nejdřív malej Blackoutek :-). Takže:
Cibule na kousky, pár žampionů, 2 brambory na kousky - osmahnout, 2 stroužky česneku, rozvonět, lžíci mouky. Podlít, provařit 15 - 20 minutek, rozmixovat, dosolit.
A teď to nastalo. Řekl: přidat tam bokem orestované žampiony.
Jak bokem??? Dyk ty žampiony už orestoval s cibulí na začátku :).
Tak ne. Prostě ještě další žampiony se orestují bokem a to tak, že hodně do hněda :) a pak se dají do polévky. Chvíli se to provaří, ještě přidal lžíci dvě octa dle chuti, což tomu dalo úžasnej šmrnc. A do talíře pak ještě zakysanku. Vážně moc dobrá. A jiná než jindy. To bude těma pojistkama :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat