Sezóna dýní sice ještě nenastala, ale asi Jardíčka mlsná dohonila :).
Tak tedy pokaždé jinak :), pokud možno co nejjednodušeji. Cibule na kousky a asi půl kila hokkaidinky osmahnout na oleji do zabarvení (nebyl čas, normálně by to nejdřív upekl v troubě), 3 stroužky česneku, špetka skořice, půl lžičky kari, nechat rozvonět, podlít, 20 minutek vařit, rozmixovat.
Přidat bylinky (vnutila jsem se s mladou bršlicí a dalšími zelenými věcičkami), dosolit, trochu smetany. Opraženou slunečnici. Vynikající. Druhý den jsem si opražila nejen slunečnici, ale i sezam, mám ho taky moc ráda :).
úterý 31. května 2022
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat